Marco Martens & Royal With Cheese / Froukje at BIRD (Homegrown)
18 september 2019 22:00
BIRD
18+
Live muziek
Free
Met Homegrown ontdek je in een ongedwongen sfeer (met een biertje erbij!) hét jazzgeluid van morgen. De beste jonge, muzikale talenten uit Rotterdam (en verder) staan op het BIRD-podium om hun toekomstmuziek te laten horen.

Marco Martens en Royal with Cheese:
Al bijna twintig jaar zijn Marco Martens en Royal with Cheese afzonderlijk van elkaar productieve leveranciers van tegendraadse hiphop. In 2013 sloegen ze de handen voor het eerst ineen en maakten ze samen het album Tweede Viool / Derde Bedrijf. In oktober verschijnt hun nieuwe lp Vera. Hoewel de basis bestaat uit beats en (verhalende) raps, neigt hun geluid bij vlagen naar kleinkunst. En waar de tunes soms verdomd dansbaar zijn is de missie van Marco Martens en Royal with Cheese duidelijk: teksten boven turnups; gelaagdheid boven bombast.

Froukje:
Froukje en haar band verpakken poëtische Nederlandstalige teksten in elektronische pop. De 17-jarige Froukje is sterk beïnvloed door uiteenlopende bronnen als hip-hop en Nederlandse chansonniers. Haar muziek wordt vaak omschreven als een combinatie van Eefje de Visser, Typhoon en Diggy Dex.

Line-up
Jasper Samsom: drums
Pieteke Dik: bas
Yvette Terpstra: gitaar
Julius van der Eijs: keys
Philippine Corporaal: backing vocals
Lauren Chiu: backing vocals

Dit concert wordt mogelijk gemaakt door De Nieuwe Lichting.

Entance: free
Marco Martens en Royal with Cheese
Froukje