Ed Banger Records feat. Mr. Oizo
23 februari 2019 22:30
Poppodium 013
18+
House
Buy
Mr. Oizo, Myd én Joost van Bellen komen huishouden in 013 en vegen de vloer aan met al je vooroordelen. Dat doet men bij Ed Banger Records namelijk al 15 jaar. Het Franse label trapte begin deze eeuw deuren in (en dansvloeren stuk) met een vernieuwende blik op housemuziek waarin het spectrum werd verbreed: van klassieke rauwe house-classics tot hiphop, disco en synthpop invloeden. Los ging het overal.

Waar Justice als een van de vaandeldragers van Ed Banger Records geldt, is Mr. Oizo misschien wel de geestelijk vader. Hoewel Quentin Dupieux (Mr. Oizo) pas ver na zijn succes van 'Flat Beat' op het label terecht kwam, bleek het een match made in heaven. 'Transsexual' staat nog altijd te boek als classic en ook later werk plus een vat aan (te)gekke remixes deed het goed op de dansvloer.

Speciaal voor de gelegenheid neemt Mr. Oizo een jonge hond uit de stal mee: Myd. De producer en filmmaker uit Lille zou geen Ed Banger Records artiest zijn als ook zijn sound geen hokjes kent. Hij omschrijft zijn stijl zelf als “een digitale tropische sound gemend met een ‘nerdachtige’ blend van over-de-top-heid.” Sounds good to us.

Om de avond (enigszins) in goede banen te leiden hebben we ook nog good-old Joost van Bellen uitgenodigd om het feest compleet te maken. De disco-dino van de lage landen heeft zijn strepen allang en breed verdiend. Het was echter lang geleden dat hij 013 omver kegelde. Daar komt vanavond eindelijk verandering in. Feest!
Mr. Oizo
Joost van Bellen
Myd